MrWheelson, de eerste drie weken

Een kijkje achter de schermen bij de start van een automotive start-up.

MrWheelson MrWilson of Mister Wheelson weelson

De eerste drie weken MrWheelson zitten erop. Het is geweldig om te zien hoe alle plannen die je tijdens de voorbereiding maakt langzaam vorm beginnen te krijgen. De feedback en aandacht van relaties, klanten en journalisten was overweldigend.

 

Zelf ben je er natuurlijk van overtuigd dat het een succes zal gaan worden, anders zou je er niet aan beginnen, maar als dan de eerste aanvragen binnenkomen, de aanvragen offertes worden en ze ook geaccepteerd worden dan kan het zomaar zijn dat je binnen twee weken de eerste auto’s hebt verkocht. Yess! Waar we zoal tegenaan liepen de eerste weken? We lichten een tipje van de sluier op.

 

Veel handwerk

Als je met zo’n project start dan is de voorzijde natuurlijk het belangrijkste. Bezoekers moeten makkelijk het aanbod kunnen doorzoeken en aanvragen kunnen plaatsen. Dat verliep perfect. Aan de achterzijde zijn we nog druk aan het bouwen, dat betekend dat veel zaken die we in een later stadium zullen automatiseren nu nog handwerk zijn. En daar ben je dus best wel druk mee als er direct al flink wat aanvragen binnenkomen.

 

Financial lease

We hadden vooraf ook niet in kunnen schatten dat er zoveel zakelijke autokopers gebruik zouden maken van een financial lease mogelijkheid. Door de samenwerking met de financial lease maatschappijen snel op te schakelen kunnen we nu zelfs vaak binnen 24 uur een goedkeuring krijgen op een financial lease aanvraag, en dat zonder dat de financial lease maatschappij jaarcijfers nodig heeft. Een Kamer van Koophandel nummer en geboortedatum is vaak al voldoende om alles te regelen.

 

Meester Wilson

Waar we nog wel tegenaan liepen is dat autokopers die de naam alleen gehoord hebben nog vaak de verkeerde naam intypen in Google. Wat hebben we al voorbij zien komen? Mister Wheelson, Mister Weelson, Meester Wilson, Meester Wheelson, MrWilson, MrWeelson, Mr Wheelson, Mr Wilson of alleen Wheelson. De variaties lijken wel eindeloos. Maar zo langzaam aan zal de wereld weten dat het echt MrWheelson.nl is.

 

Mercedes erg populair

Vooraf heb je al een beetje het idee dat met name de modellen van de Duitse merken het goed zullen doen. Dat blijkt in de praktijk ook zo te zijn. De top 3 merken met de meeste aanvragen zijn Mercedes Benz, Volkswagen en Audi. Het gaat dan met name om de jonge auto's van enkele maanden tot 2 jaar jong. De sportieve modellen zoals de BMW M3 en Mercedes A 45 AMG zijn juist vaak wat ouder. Die worden betaalbaar als ze een jaar of drie - vier oud zijn.


Tot zo ver een korte update.

Deel deze post