Top 10 meest bekeken occasions op MrWheelson

Zijn de diesels populair of juist de auto's met benzinemotor?

mercedes-benz-cls-amg-badge

We zijn nu enkele weken bezig en het is mooi om te zien welke auto’s het meest populair zijn op MrWheelson. Zijn het met name de grote auto’s met een dieselmotor die gezocht worden of heeft de gemiddelde autokoper in Nederland juist de voorkeur voor een compacte sportieve auto met een benzinemotor? We hebben het voor je op een rij gezet en delen graag de resultaten met je.

 

Mercedes CLA 45 AMG

1. Mercedes AMG CLA 45 - Benzine

Een flink vermogen maar een niet al te groot formaat. Dat is waar veel MrWheelson bezoekers naar op zoek zijn. De Mercedes Benz CLA in de coupé sedan uitvoering doet het goed bij MrWheelson staat vol trots op nummer 1. Jong gebruikte Mercedes Benz modellen importeren is sowieso iets wat veel gebeurt. Het merk is erg populair.

 

BMW M5

2. BMW M5 Sedan - Benzine

De zakensedan van BMW, de luxe 5 serie, heeft met de sterke V8 motor een tweede plek veroverd in de top 10. Van buiten een luxe limousine maar qua techniek is dit een echte sportauto. Door de flinke afschrijving is een exemplaar van 5 jaar oud te koop voor de prijs van een nieuwe luxe Volkswagen Golf.

 

BMW M2

3. BMW M2 Coupe – Benzine

Op de derde plek vinden we wederom een Duitse auto met een benzinemotor. De BMW 2 Serie M2 heeft een motorvermogen van 370 pk. Met de 6 cilinder lijn turbomotor in combinatie met achterwielaandrijving en een laag gewicht biedt deze BMW het ultieme rijgenot.

 

BMW M3

4. BMW M3 Sedan - Benzine

Plek vier wordt ingenomen door een snelle BMW sedan. De BMW 3-Serie M3 is natuurlijk al decennia de eerste keuze voor de sportieve automobilist. Een exemplaar uit 2015 komt door de flinke afschrijving in het bereik van mening autoliefhebber. Hier wordt dan ook flink op gezocht.

 

Mercedes Benz E Klasse

5. Mercedes Benz E220 Estate - Diesel

Halverwege de top 10 staat de enige station uit de top 10. De E klasse station met de zwaardere 220 CDi motor is de keuze voor de zakenman die niet alleen comfort zoekt, maar ook veel ruimte. Doordat de diesels met name in Duitsland in een verdomhoekje zitten is deze Mercedes momenteel geschikt aan te kopen. De nieuwprijs voor een aangekleed exemplaar in Nederland zit rond de € 64 duizend, een jaar oud is die bij MrWheelson al te koop rond de € 41 duizend. Een voordeel van € 23.000,00!

 

Volvo XC90

6. Volvo XC90 D5 - Diesel

Het nieuwe model Volvo XC90 doet het erg goed bij de zakelijke rijder die niet alleen comfort en de nieuwste snufjes wil, maar ook nog eens een hoge instap. Op plek nummer zes in deze premium Zweed te vinden. Een aangeklede XC90 D5 kost nieuw in Nederland rond de € 80 duizend euro en is via MrWheelson een jaar oud voor net rond de € 55 duizend te koop. Een voordeel van € 25.000,00! Bij de XC90 zijn de modellen met het virtuele dashboard en lederen bekleding favoriet.

 

Mercedes Benz CLA Klasse

7. Mercedes Benz CLA180 – Benzine

De Mercedes CLA spreekt met name de jongere doelgroep aan. Zowel de Mercedes Benz CLA ShootingBrake als de Sedan-Coupé doen het erg goed. De favoriete kleur is zwart en dan met het liefst een AMG pakket, panorama dak, lederen bekleding en een navigatiesysteem. Hij staat op een mooie zevende plek in de top tien.

 

Jaguar E-Pace

8. Jaguar E-Pace D150R - Diesel

Deze stoere Britse crossover is ook erg populair en staat momenteel op plek acht in de top 10. Erg populair is een Jaguar E-Pace uit 2018 met dieselmotor en alle opties die € 15.000 onder nieuwprijs wordt aangeboden.

 

Porsche Panamera

9. Porsche Panamera 3.0D - Diesel

De vijfdeurs Panamera met een dieselmotor doet het ook goed op MrWheelson. Deze staat op de negende plek. Deze auto’s zijn ook in Nederland regelmatig gebruikt te vinden, het voordeel van de exemplaren uit Duitsland is dat deze alle opties hebben. De Porsche Panamera dieseluitvoering wordt in Nederland niet meer nieuw geleverd, exemplaren van 2017 worden rond de € 35.000,00 onder nieuwprijs aangeboden.

 

Mercedes Benz A45 AMG

10. Mercedes AMG A45 - Benzine

De A Klasse van Mercedes is een stuk minder populair dan de CLA uitvoeringen. Waar de CLA 45 AMG op plek 1 staat, moet de A 45 AMG het met plek 10 doen. Een 360 pk turbo motor en vierwielaandrijving zijn ingrediënten voor ongekende prestaties.

Top 10 populaire modellen op MrWheelson

Conclusie

Als we kijken naar de top 10 dan valt op dat maar 40% een dieselmotor heeft. Mercedes-Benz is goed vertegenwoordigd met 4 modellen, BMW staat tweede met 3 modellen in de top 10. 80% van de top 10 bestaat uit Duitse merken. De helft van de top 10 bestaat uit sportauto’s met meer dan 300 pk. Wat ook opvalt is dat veel auto-offertes gepaard gaan met een financial lease voorstel en dat in meer dan de helft van de gevallen er ook sprake is van een inruilauto.

Deel deze post