Ruim 14% toename aantal import auto's in 2018

Ruim 14% toename aantal import auto's in 2018

De opmars van auto import lijkt niet te stuiten

2018-auto-import


Ten opzichte van 2017 zag dit jaar een flinke stijging in het aantal import auto's.
 In 2017 werden er 197.727 auto's geïmporteerd, in 2018 waren dit er zo'n 226.717 stuks, een stijging van 14,3 procent. Dit blijkt uit een onderzoek van import bedrijf MrWheelson.

Top 5 meest geïmporteerde merken en modellen

Merken die in 2018 het meeste geïmporteerd werden zijn:
1. Volkswagen
2. Mercedes Benz
3. Renault
4. BMW
5. Opel
 
De modellen die in 2018 het meeste geïmporteerd werden zijn:
1. Volkswagen Golf
2. Volkswagen Polo
3. Renault Captur
4. Opel Corsa
5. Toyota YarisDe meeste auto's werden in 2018 ingevoerd vanuit Duitsland (ongeveer 3 van de 5) en België (ongeveer 1 op de 5).
 De overige 20% wordt ingevoerd uit ander landen. Auto importeurs deden in 2018 goede zaken, maar de trend dat er steeds meer auto's worden geïmporteerd vanuit het buitenland is volgens Ben Veenman directeur van Autoverleden.nl niet alleen maar rooskleurig. Een consument kan een occasion vaak voor een scherpere prijs kopen in het buitenland echter is de kilometer historie van een voertuig uit het buitenland meestal onbekend. Kilometerstanden worden daarom bij import voertuigen vaak terug gedraaid.Uit onderzoek blijkt dat er bij minimaal 20% van geïmporteerde voertuigen vermoedens zijn van gerommel met de kilometerteller. Aangenomen wordt dat er van de auto’s die in 2018 zijn geïmporteerd, er met minimaal 45.000 voertuigen is gerommeld. Nu dit aantal import auto's groeit wordt de kans op het kopen van een miskoop voor consumenten steeds groter. 

Gegarandeerde kilometerstanden bij import

Het belang om het verleden van een auto goed te controleren wordt met een toename aan import steeds groter. Dat is de reden dat MrWheelson uitsluitend auto’s aanbiedt van erkende merkdealers uit Duitsland waarvan de historie middels een sluitende onderhoudshistorie is te controleren. Daarnaast werk MrWheelson samen met Autoverleden.nl om te voorkomen dat een consument een auto koopt met een teruggedraaide teller.

Deel deze post