Jahreswagen

Jahreswagen

Wat is een jahreswagen?

Een Jahreswagen is een jonge occasion, maar niet zomaar een occasion. Beter gezegd: een Jahreswagen is een auto die kort is gebruikt door een medewerker van een autofabrikant. Vaak hebben deze auto’s niet meer dan 10.000 kilometer gelopen, ze zijn een paar maanden oud, waarbij de grootste afschrijving al is geweest. Dit maakt de auto een stuk interessanter voor jou!

Geld besparen op een occasion

Het verschil met een Duitse Jahreswagen en Nederlandse occasion kan enorm zijn. Een occasion is soms wel tot 35% voordeliger dan andere vergelijkbare occasions in Nederland. We hebben het dan niet over enkele honderden euro’s, maar over duizenden, soms wel tienduizenden euro’s. Dat is niet mis!

Waar vind je zo'n auto dan precies?

Onder andere bij: Audi, BMW, Mercedes en Volkswagen. De auto is altijd afkomstig van een medewerker van een desbetreffende autofabrikant. 

Jahreswagen importeren uit Duitsland

Als je een auto uit Duitsland laat importeren is het verschil alsnog enorm, ook nadat je de BPM aangifte hebt gedaan, profiteer je nog van een enorm voordeel. Klinkt dit je als muziek in de oren? Een Jahreswagen vind je bij de officiële merkdealers van merken zoals Audi, BMW, Mercedes of Volkswagen.

Een occasion importeren uit Duitsland heeft extra voordelen:

  • Lage kilometerstanden
  • Tussen de 6 a 18 maanden oud
  • Auto is alleen van een medewerker van fabriek geweest
  • Extra strenge richtlijnen voor optische en technische keuring
  • Zeer compleet uitgerust
  • Extra Europese garantiemogelijkheden

Jahreswagen Audi

Jahreswagen met BAFA

De BAFA regeling is door de Duitse overheid in het leven geroepen om tijdens de COVID19 pandemie de automotive te stimuleren en tegelijkertijd de transitie naar elektrisch rijden te bevorderen. Binnen de BAFA regeling is er tot € 9.000 subsidie beschikbaar bij de inzet van een elektrische of plug-in hybride Jahreswagen. Deze Jahreswagens mogen na 6 maanden met behoud van deze ruimte subsidie naar Nederland geëxporteerd worden. Dat maakt ze extra interessant.

Jahreswagen met BAFA voordeel

Vind hier je volgende auto